• +387 (030) 511 565
  • info@beezone.ba
  • Bosanska 131 Travnik
Socijalno poduzetništvo
POČELA OBUKA NA TEMU ŽENSKOG SOCIJALNOG PODUZETNIŠTVA

POČELA OBUKA NA TEMU ŽENSKOG SOCIJALNOG PODUZETNIŠTVA

U prostorijama Centra za edukaciju mladih (BeeZone biznis inkubator), održana su predavanja u okviru prvog modula edukativnog mentorskog programa ženskog socijalnog poduzetništva sa područja očuvanja kulturne baštine i turizma.

Cilj prvog modula bio je uvesti učesnice programa u edukativni dio, socijalno i društveno odgovorno poduzetništvo, a predavači su bili Ema Weixler i Vid Tratnik iz Slovenije.

Učesnice programa, tokom četiri dana predavanja, imale su priliku upoznati se sa pojmovima socijalnog, društveno odgovornog i ženskog poduzetništva, zatim kako prepoznati potrebe i potencijal okruženja, kao i potencijal same poduzetničke ideje, kako napraviti uspješan poslovni plan i pristupiti tržištu, te koje su to sposobnosti uspješne poduzetnice, kao i procijeniti vlastite karakteristike i sposobnosti.

Edukativni mentorski program ženskog socijalnog poduzetništva sa područja očuvanja kulturne baštine i turizma dio je projekta “Podsticajno okruženje za socijalno poduzetništvo i turizam za žene”, čiji nosilac je slovenska organizacija PiNA, u partnerstvu sa još  osam ustanova i organizacija iz BiH, među kojima je i CEM.

Cilj je omogućiti učesnicama usvajanje vještina, koje će im pomoći u većoj konkurentnosti na tržištu rada, mogućnosti zapošljavanja i samozapošljavanja, preko obogaćivanja turističke ponude u regiji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *