• +387 (030) 511 565
  • info@beezone.ba
  • Bosanska 131 Travnik
Socijalno poduzetništvo
MODUL II: SOCIJALNO PODUZETNIŠTVO ZA ŽENE

MODUL II: SOCIJALNO PODUZETNIŠTVO ZA ŽENE

Krajem prošle sedmice i tokom vikenda održana su predavanja drugog modula u okviru projekta “Podsticajno okruženje za socijalno poduzetništvo i turizam za žene”.

Drugi modul ticao se zakonodavstva, te projektnog menadžmenta i finansija, a predavačice su bile: Aida Zubčević, Nejra Zubčević, Arjana Tafro-Buljubašić, Azra Čolić i Ivana Bunoza, uspješne bh. poduzetnice, koje su prenijele dio svog znanja i iskustva na polaznice ovog edukacijskog programa.

Polaznice su se upoznale sa pojmom projekta, razvojem ideje, finansijskim planom, zatim zakonodavnim okvirima i registracijom preduzeća, sa posebnim akcentom na socijalno poduzetništvo, načinima što efikasnije komunikacije sa javnošću, te administrativnim vođenjem posla i finansija.

Tokom pet modula edukativnog mentorskog programa ženskog socijalnog poduzetništva, učesnice rade na strategijama i akcijskim planovima, identifikaciji koraka i potreba za razvoj i implementaciju vlastitih poslovnih ideja.

Projekt “Podsticajno okruženje za socijalno poduzetništvo i turizam za žene”, realizuje slovenska nevladina organizacija “PiNA”, u partnerstvu sa još osam institucija i organizacija iz BiH, a uz podršku Ministarstva vanjskih poslova Slovenije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *