• +387 (030) 511 565
  • info@beezone.ba
  • Bosanska 131 Travnik
Socijalno poduzetništvo
MODUL O KULTURNOM TURIZMU

MODUL O KULTURNOM TURIZMU

Polaznice edukativnog mentorskog programa socijalnog poduzetništva za žene, ovog vikenda imale su priliku posjetiti Kraljevski grad, gdje su slušale predavanja iz oblasti kulturnog turizma, što je bila tema četvrtog modula.

Predavanja su se ticala razvoja kulturnog turizma, izazova povezivanja kulture i turizma, aktuelnih trendova, identificiranja potencijala regije, a sve je bilo popraćeno primjerima dobre prakse i uspješno realizovanim idejama iz oblasti kulturnog turizma.

Dio predavanja obuhvatao je i inovativnost i kreativnost u turizmu, kao i važnost održivosti i praćenja savremenih tokova u oblasti turizma.

Domaćin ovog modula bila je Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca, koja je ujedno i jedan od partnera ovog projekta.

Projekat “Podsticajno okruženje za socijalno poduzetništvo i turizam za žene”, realizuje slovenska organizacija PiNA, uz podršku Ministarstva vanjskih poslova Slovenije i partnerstvo osam institucija i organizacija iz BiH, među kojima je i Centar za edukaciju mladih (BeeZone biznis inkubator).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *