• +387 (030) 511 565
  • info@beezone.ba
  • Bosanska 131 Travnik
Vijesti
POČELA EDUKACIJA U OKVIRU BEEZONE START-UP AKADEMIJE

POČELA EDUKACIJA U OKVIRU BEEZONE START-UP AKADEMIJE

Jučer su, u prostorijama Centra za edukaciju mladih, održana predavanja u okviru prvog modula BeeZone Start-up Akademije, u sklopu realizacije projekta “TRIK za nove mogućnosti u zapošljavanju i poduzetništvu”.

Predavanja su vodili uspješni mladi ljudi sa start-up scene Luka Prišunjak (Srbija) i Oliver Pugh (Velika Britanija), koji su polaznicima naše Akademije govorili o Ideaciji i digitalnom marketingu. Prvi modul realizovan je uz podršku fondacije za međunarodnu razvojnu saradnju Swisscontact, koja je polaznicima BeeZone Start-up akademije omogućila da se na predavanjima druže sa Lukom i Oliverom.

BeeZone Start-up akademija je program obuke za jačanje poduzetničkih vještina mladih, u okviru BeeZone biznis inkubatora. U program ulaze pojedinci i timovi, čije su inovativne biznis ideje prošle prvu fazu evaluacije po kriterijima Javnog poziva za podršku poslovnim idejama kroz BeeZone biznis inkubator. Ideje, koje su u početnoj fazi razvoja, a za koje je nezavisna ekspertna komisija procijenila da imaju najveći potencijal, dodatno će biti razvijene kroz edukativno-mentorski learning-by-doing program, u kojem će učestvovati njihovi nosioci.

U okviru BeeZone Start-up akademije polaznici će dobiti stručnu podršku u jačanju poduzetničkih vještina i razvoju poslovnog modela, mentorsku podršku u razradi i finalizaciji poslovnog plana, te podršku u javnom prezentiranju i prezentiranju ideje investitorima.

Fokus edukacije bit će jačanje poduzetničkih kompetencija učesnika, te tržišnog potencijala biznis ideja, u cilju njihovog rasta i stvaranja novih radnih mjesta.

Projekat “TRIK” realizuje se u okviru projekta “Podrška lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini”, koji finansira EU, a implementira Međunarodna organizacija rada (ILO).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *