• +387 (030) 511 565
  • info@beezone.ba
  • Bosanska 131 Travnik
Vijesti
DEMO DAY U CEM-U

DEMO DAY U CEM-U

Jedanaest polaznika BeeZone Startup akademije, koju realizuje Centar za edukaciju mladih sa partnerima u okviru projekta „TRIK za nove mogućnosti u zapošljavanju i poduzetništvu“, u subotu je imalo priliku predstaviti svoje poslovne ideje stručnoj komisiji.

Cilj prezentacija bio je prolazak u sljedeću fazu projekta, odnosno finansiranje osnivanja startup preduzeća nosilaca biznis ideja, za koje komisija odluči da su inovativne, održive na tržištu i imaju najveći potencijal za rast i otvaranje novih radnih mjesta.

Tokom protekla dva mjeseca, polaznici BeeZone Startup akademije vrijedno su radili na vlastitoj edukaciji, odnosno usvajanju znanja iz oblasti ideacije, pisanja biznis plana, razvoja biznisa, brendiranja, marketing miksa, prezentovanja biznis ideje itd., kroz koje su ih vodili mentori iz svijeta biznisa i startup-ova, te im na praktičan način pokazivali sa čime će se sve suočiti na svom poduzetničkom putu.

Kao završnica predavanja, održane su i probne prezentacije biznis ideja, kako bi se polaznici Akademije što bolje pripremili za Demo Day i argumentovano ubijedili komisiju da baš njihova ideja zaslužuje prolazak u sljedeću fazu projekta.

Ukupno pet biznis ideja, koje zadovolje postavljene kriterije, bit će finansijski podržano u maksimalnom iznosu od po 10.000 KM, što će njihovim nosiocima pomoći u pokretanju startup preduzeća i izlasku na tržište, te ostvarenju održivosti.

Projekat „TRIK za nove mogućnosti u zapošljavanju i poduzetništvu“ realizuje se u sklopu projekta „Podrška lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u BiH“, koji finansira Europska unija, a sprovodi Međunarodna organizacija rada (ILO).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *