• +387 (030) 511 565
  • info@beezone.ba
  • Bosanska 131 Travnik
Vijesti
PROJEKAT „TREIN“ PODRŽAT ĆE 32 FIRME U PRED START UP I START UP FAZI

PROJEKAT „TREIN“ PODRŽAT ĆE 32 FIRME U PRED START UP I START UP FAZI

Danas je u našim prostorijama održana početna konferencija projekta „TREIN – Mreža poduzetništva i inovacija Travnik“, koji ima za cilj da kroz sinergiju javnog, civilnog, privatnog i obrazovnog sektora kreira dinamično i podsticajno okruženje za otvaranje i rast novih preduzeća u atraktivnim i brzo rastućim sektorima na području općine Travnik i Srednjobosanskog Kantona/Kantona Središnja Bosna.

Projekt TREIN će, u cilju realizacije poduzetničkih ideja edukovati najmanje 100 mladih nezaposlenih ljudi do 30 godina starosti ali i podržati 32 firme u pred start up i start up fazi u cilju uspostavljanja i razvoja najmanje 20 inovativnih start-up ideja.

Projekat “TREIN – Mreža poduzetništva i inovacija Travnik” (eng. TREIN = TRavnik Entrepreneurship and Innovation Network) finansira Evropska unija u okviru programa EU4Business. Projekat TREIN će narednih 18 mjeseci implementirati Lokalno partnerstvo za razvoj preduzetništva Travnik koga čine: Općina Travnik – vodeći partner, REZ Agencija (Regionalna razvojna agencija za regiju Centralna BiH), Služba za zapošljavanje SBK/KSB, Centar za edukaciju mladih Travnik (BeeZone biznis inkubator), Sveučilište/Univerzitet “Vitez” u Travniku i Nobil d.o.o. Nova Bila.

Putem ovog partnerstva razvit će se sistem za stvaranje uvjeta za lakše pokretanje biznisa i poslovanja općenito, te formiranje inicijativa za rasterećenje privrede kroz promjenu poreske politike i smanjenje birokratskih procesa a sve u cilju unaprijeđenja lokalnih kapaciteta i mehanizama podrške mladima za samozapošljavanje.

Lokalno partnerstvo za razvoj preduzetništva Travnik je jedno od pet partnerstava kreiranih u okviru projekta „EU4Business – za konkurentnu i inovativnu domaću ekonomiju“, koji finansira Evropska unija u BiH, a realizuju GIZ, UNDP i ILO.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *