• +387 (030) 511 565
  • info@beezone.ba
  • Bosanska 131 Travnik
Vijesti
CEM, BEEZONE BIZNIS INKUBATOR I OPĆINA TRAVNIK: PRVI IT SAJAM U SBK

CEM, BEEZONE BIZNIS INKUBATOR I OPĆINA TRAVNIK: PRVI IT SAJAM U SBK

Centar za edukaciju mladih, BeeZone biznis inkubator i Općina Travnik ovog mjeseca organizuju prvi IT sajam u SBK – IT Reboot, uz podršku Ministarstva privrede SBK/KSB i pod generalnim pokroviteljstvom kompanije BH Telecom .

Cilj sajma je promocija vrijednosti IT industrije te njena afirmacija na prostoru Srednjobosanskog kantona.

Prije četiri godine smo snivali o Beezone biznis inkubatoru i jednu ključnu stvar smo tada zaključili sa općinskim strukturama, a to je da mi zajedno moramo stvarati preduslove za mlade. Mladi su u našem fokusu, i ova zgrada gdje se danas nalazimo napravljena je da stvorimo preduslove  za realizaciju ideja mladih, kazao je Adis Arnautović, direktor CEM-a, na press konferinciji na kojoj je najavljeno održavanje sajma IT reboot.

Organizacija sajma je nastavak saradnje CEM-a i Općine Travnik na kreiranju podsticajnog okruženja za mlade poduzetnike, posebno pojedince i kompanije koje djeluju u IT industriji, te kreiranju što kvalitetnijih uslova za njihov razvoj.

Očekujem odlične i velike rezultate jer su u priču uključeni mnogi. Pozicioniranje Travnika ondje gdje treba biti, informacijske tehnologije kao savremenost i budućnost i mladi kao nosioci tih ideja su ustvari lajt motiv kompletnog ovog projekta, istaknuo je Kenan Dautović, načelnik Općine Travnik.

Nađa Hadžiemrić, direktorica Direkcije Travnik BH Telecoma naglasila je da ova kompanija godinama podržava mlade u njihovim projektima, posebno u razvoju novih tehnologija, a generalno pokroviteljstvo sajma IT Reboot je još jedan primjer opredijeljenosti BH Telecoma za afirmaciju ovakvih događaja u BiH: S ponosom, ispred kompanije BH Telecom, najavljujem da uzimamo učešće i to kao generalni sponzori sajma. Naša kompanija će nizom aktivnosti koje su prepoznate kao društvena odgovornost pridodati još jedan značajan biser u tom nizu, a to je sponzorstvo ovog sajma. To je ustvari nastavak opredjeljenja našeg kompanije da podržavamo inovacije u IT svijetu.

Sajam IT Reboot bit će održan u periodu od 22.10. do 24.10.2021. godine na nekoliko lokacija u Travniku. Centralni sajamski događaj bit će upriličen u Centru za kulturu općine Travnik, a edukativna predavanja u okviru sajma bit će održana na travničkim univerzitetima.

Sajam će obuhvatiti ukupno šest programskih cjelina:

  • Reboot Konferencija – konferencija na kojoj će se govoriti o potencijalima i važnosti razvoja IT industrije u Bosni i Hercegovini.
  • EXPO zona – izložbeni dio sajma, na kojem će IT kompanije iz BiH imati priiku da se predstave.
  • Reboot challenge – takmičenje sa nagradnim fondom za studente tehničkih fakulteta i učenike srednjih škola.
  • BH Telecom Startup generator – prezentacija startup ideja. Najbolje/najinovativnije 3 startup ideje dobit će logističku podršku u Reboot – HUB inkubatoru te finansijsku podršku Bh Telecoma.
  • Networking lounge – prostor koji će biti dostupan svim učesnicima sajma za održavanje sastanaka, dodatnu promociju, upoznavanje i networking.
  • Edukacija – tematska predavanja koja će realizovati fakulteti informatičkog smjera iz Travnika.

Sve informacije o IT Reboot sajmu dostupne su na web stranici www.itreboot.ba