• +387 (030) 511 565
 • info@beezone.ba
 • Bosanska 131 Travnik
Vijesti
10 BESPLATNIH TUTORIJALA

10 BESPLATNIH TUTORIJALA

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”1230″ img_size=”large” alignment=”center” style=”vc_box_shadow”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Želiš steći ili unaprijedili svoje informatičke kompetencije, odnosno vještine i znanje? Kreirali smo 10 video tutoriala koji će ti pomoći oko toga. Odlična je ovo prilika da se pripremite za osnovni test iz informatike kako biste dobili certifikat o poznavanju rada na računaru, ali i da naučite upotrebljavati neke nove alate koje možete iskoristiti za obavljanje posla. Ovisno o tvojim potrebama možeš se fokusirati na jedan ili više videa kako bi svladali sve što se u njima obrađuje, poejdnostavljuje i približava početnicima.

Serijal online tutorijala DIGITALNE VJEŠTINE kreiran je u sklopu projekta My Career From Zero to Hero, a cilj je da mladima pomognemo u osposobljavanju i edukaciji. Video tutoriali su potpuno besplatni i dostupni svima koji žele unaprijediti svoje digitalne vještine.

Teme koje se obrađuju u video tutorialima su:

 1. Graphics design/Grafički dizajn (web)

U ovom videu ćemo vas upoznati sa osnovama razvoja korisničkih sučelja i korisničke interakcije UI/UX – User interface/user experience i šta se sve podrazumijeva pod to.

 1. GitHub

Git i GitHub nisu isto. U videu objašnjavamo zašto, kao i način na koji se možemo koristiti ovim fenomenalnim alatom.

 1. HTML

Kroz ovaj video prolazimo kroz snove jezika HTML, preuzimanje i instalacija Visual Studio Code, kao i unošenje osnovnih HTML kodova u njega.

 1. CSS

Prelazimo osnove jezika CSS. Ovaj video tutorial se veže za tutorial o HTML-u, jer u ovom videu nastavljamo sa kodom koji smo tamo pisali.

 1. Osnove grafičkog dizajna

Video obuhvata osnove grafičkog dizajna kao i upoznavanje sa alatima za grafički dizajn Canva i Adobe Photoshop.

 1. Facebook

Video donosi osnove korištenja društvene mreže Facebook i alata Meta Business suite za potrebe digitalnog marketinga vašeg biznisa ili ideje.

 1. Social media marketing

Društvene mreže, razvoj marketing strategije i osnove digitalnog marketinga na društvenim mrežama su tema ovog videa. Social media marketing ili marketing na društvenim mrežama je alat koji morate koristiti ako želite razvijati svoje profile/stranice na društvenim mrežama i privući veći broj kupaca ili klijenata.

 1. Internet

Osnove pretraživanja i korištenja interneta. Sadržaj ovog videa će biti korištenje web preglednika kao Google, korištenje fotografija za projekte, kreiranje i korištenje e-mail adrese, mogućnosti koje otvara rad u oblaku, te audio i video komunikacija iz web preglednilka.

 1. Office 365

Osnovna značajka Office 365 sustava je mogućnost zajedničke izrade i pohrane različitog sadržaja, dijeljenje i komunikacija s drugim korisnicima i mogućnost pristupa sadržaju bilo kada i bilo gdje što olakšava posao svima koji rade od kuće, na putovanju ili kada ne možemo pristupiti računaru na poslu. U ovom videu ćemo vas detaljnije upoznati sa osnovama 3 Microsoft Office alata (Microsoft Word, Microsoft Excel, Microsoft PowerPoint) te svim prednostima ovog sustava i objasniti kako da isti koristite.

 1. JavaScript

U videu se možete upoznati sa osnovama programskog jezika JavaScript. Video se veže za tutorial HTML i tutorial CSS budući da se uovome videu koristi kod koji smo tamo pisali da bismo demonstrirali funkcionalnosti JavaScripta

____________________________

?? ?????? ???? ???? ?? ???? je regionalni projekat koji obuhvata zemlje Zapadnog Balkana. Cilj ovog projekta jeste pojačati obrazovanje mladih ljudi u oblasti IT sektora, što će im pomoći u daljnjem školovanju i lakšem pronalasku posla u Bosni i Hercegovini, ali i u inostranstvu.

Projekat realiziramo u saradnji sa Centrom za omladinski rad (Srbija), Forum MNE (Crna Gora), TOKA (Kosovo) i YSC (Albanija), uz finansijsku podršku Europske unije i sufinansiranje Općine Travnik.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_btn title=”Tutorijali” link=”url:https%3A%2F%2Fbeezone.ba%2Fmultimedia%2F|||”][/vc_column][/vc_row]