• +387 (030) 511 565
  • info@beezone.ba
  • Bosanska 131 Travnik
Vijesti
EU START-UP PODRŠKA

EU START-UP PODRŠKA

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”1319″ onclick=”custom_link” link=”https://www.rez.ba/wp-content/uploads/2022/11/LEP-SBK-START-UP-Prijavni-obrazac.docx” title=”Preuzmi obrazac”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Pozivamo nezaposlene osobe (prednost imaju mladi od 18 do 35 godina) koje žele pokrenuti inovativan i na znanju baziran biznis u Srednjobosanskom kantonu (općine Travnik, Novi Travnik, Vitez i Jajce) da prijave svoje poslovne ideje za start up podršku u okviru projekta „SARADNJOM DO BOLJE KONKURENTNOSTI – SBK“ koji realizuje Lokalno partnerstvo za zapošljavanje SBK/KSB (LPZ SBK), uz podršku Evropske unije i Međunarodne organizacije rada u BiH.

POKRENI BIZNIS U SBK/KSB!

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje SBK/KSB  doprinosi unapređenju kapaciteta u oblasti zapošljavanja na području Srednjobosanskog kantona (SBK) kroz kreiranje i razvoj mehanizama podrške mladima u pokretanju i vođenju vlastitog biznisa.

 

Program start-up podrške obuhvata:

– Obuku u razvoju poslovnog modela prema SIYB metodologiji (Pokreni i unaprijedi svoj biznis)

– Savjetovanje u oblasti poslovnog planiranja i prezentacije biznis plana,

– Bespovratna finansijska sredstva u iznosu do 6.000 KM (za 12 najboljih biznis planova),

– Poslovno mentorstvo u prvoj godini poslovanja u skladu sa potrebama biznisa.

– Ostalu poslovnu podršku prije i nakon pokretanja biznisa.

 

U program će biti uključeno najmanje 40 učesnika, dok će 12 najbolje ocijenjenih prezentacija poslovnih ideja dobiti finansijsku podršku za pokretanje biznisa. Ocjenjivanje će se vršiti na osnovu transparentnih kriterija, a koji će biti dostupni svim polaznicima.

 

Osobe zainteresirane za razvoj poslovne ideje i pokretanje vlastitog biznisa na području općina Travnik, Novi Travnik, Vitez i Jajce mogu se prijaviti putem namjenski dizajniranog Prijavnog obrasca. Obrazac možete preuzeti na ovom linku. Uz prijavni obrazac obavezno je priložiti CIPS obrazac i dokaz –  potvrdu o statusu nezaposlenosti na evidenciji službe za zapošljavanje.

 

Prijava mora biti podnesena do 30.11.2022. godine putem e-maila: info@rez.ba  (Naslov poruke: Prijava na startup program LPZ SBK) ili preporučeno poštom  ili dostaviti direktno u REZ agenciju, na adresu:

REGIONALNA EKONOMSKA ZAJEDNICA REZ d.o.o.

Štrosmajerova 11,

72000 Zenica, BiH

(Prijava na startup program LPZ SBK)

 

Nepotpune i neblagovremeno podnesene prijave neće se uzeti u razmatranje.

Ukoliko trebate dodatne informacije slobodno nas kontaktirajte.

 

Projekat „SARADNJOM DO BOLJE KONKURENTNOSTI – SBK“ implementira Lokalno partnerstvo za zapošljavanje SBK/KSB (LPZ SBK) koga čine: Regionalna ekonomska zajednica „REZ“ d.o.o., Služba za zapošljavanje SBK/KSB, Ministarstvo za privredu SBK/KSB, Sveučilište/Univerzitet „Vitez“, Srednja mješovita tehnička škola Travnik, Centar za edukaciju mladih CEM, Općina Vitez, Općina Novi Travnik, Općina Jajce, Općina Travnik, GS-TMT d.o.o. Travnik, A&F d.o.o. Jajce, MAKS d.o.o. Vitez i  PU „Linija života“ Donji Vakuf.

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje SBK/KSB je jedno od 20 partnerstava uspostavljenih u BiH u okviru projekta “Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II” (LEP II), kojeg Evropska unija finansira s 4 miliona eura, a provodi Međunarodna organizacija rada (MOR). Ovaj projekat ima za cilj da kroz lokalna partnerstva za zapošljavanje doprinese poboljšanju zapošljavanja u lokalnim zajednicama i unaprijedi vještine i prilike za zapošljavanje osoba u nepovoljnom položaju na tržištu rada.

Za više informacija o projektu LEP II, posjetite www.partnerstvo.ba i kanale društvenih mreža (Instagram, Facebook, Twitter i YouTube).[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]