• +387 (030) 511 565
  • info@beezone.ba
  • Bosanska 131 Travnik
Vijesti
VIDEO TUTORIJALI

VIDEO TUTORIJALI

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Projekat My Career from Zero to Hero nam je donio saradnju sa brojnim stručnjacima iz oblasti IT-a, ali i priliku da kroz polaznike raznih obuka vidimo što je to potrebno kako bismo mladima pomogli u daljnjem školovanju i lakšem pronalasku posla prvenstveno u Bosni i Hercegovini.  Na osnovu svih prikupljenih informacija odlučili smo kreirati serijal Digitalne vještine koji sadrži 10 tutoriala za sve koji žele steći ili unaprijedili svoje informatičke kompetencije, odnosno vještine i znanje.

 

Posjetili smo 11 osnovnih škola, 5 srednjih škola i 3 fakulteta na području općine Travnik

A kako bi tutoriali došli do što većeg broja mladih, odlučili smo posjetiti osnovne i srednje škole, ali i fakultete na području naše općine te nastavnicima, odnosno profesorima informatike, pokloniti USB sa video tutorialima kao dodatni alat za održavanje nastave informatike.

Zahvaljujemo se svim školama na gostoprimstvu i nadamo se da će video materijali biti od pomoći svim nastavnicima i profesorima koji žele svojim učenicima pružiti jedan dodatni vid edukacije.

Video tutoriali su potpuno besplatni i dostupni i na našem YouTube kanalu svima koji žele unaprijediti svoje digitalne vještine.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_media_grid style=”load-more” items_per_page=”3″ btn_title=”Prikaži više fotografija” grid_id=”vc_gid:1671625306548-0c4f2443-6b6b-6″ include=”1378,1376,1388,1387,1386,1385,1384,1383,1382,1381,1380,1379,1377,1390,1389″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Video tutoriali su potpuno besplatni i dostupni i na našem YouTube kanalu svima koji žele unaprijediti svoje digitalne vještine.

TUTORIAL 1. – GRAPHIC DESIGN (WEB)

OPIS: Osnove razvoja korisničkih sučelja i korisničke interakcije UI/UX – User interface/user experience i šta se sve podrazumijeva pod to.

TUTORIAL 2. – GITHUB

OPIS: Osnove programa za verzioniranje koda zvanog Git, kao i Github web stranica za pohranjivanje projekata i dijeljenje koda.

TUTORIAL 3. – HTML

OPIS: Osnove jezika HTML, preuzimanje i instalacija Visual Studio Code, kao i unošenje osnovnih HTML kodova u njega.

TUTORIAL 4. – CSS
OPIS: Osnove jezika CSS.
TUTORIAL 5. – GRAFIČKI DIZAJN

OPIS: Osnove grafičkog dizajna, upoznavanje sa alatima za grafički dizajn Canva i Photoshop.

TUTORIAL 6. – FACEBOOK I META BUSINESS SUITE

OPIS: Osnove korištenja društvene mreže Facebook i alata Meta Business suite za potrebe digitalnog marketinga.

TUTORIAL 7. – DIGITALNI MARKETING

OPIS: Društvene mreže, razvoj marketing strategije i osnove digitalnog marketinga na društvenim mrežama.

TUTORIAL 8. – INTERNET

OPIS: Osnove pretraživanja i korištenja interneta. Sadržaj ovog videa će biti korištenje web preglednika Google, korištenje fotografija za projekte, kreiranje i korištenje e-mail adrese, mogućnosti koje otvara rad u oblaku, te audio i video komunikacija iz web preglednilka.

TUTORIAL 9. – MICROSOFT OFFICE 365

OPIS: Osnove programa iz paketa Microsoft Office 365 (Microsoft Word, Microsoft Excel i Microsoft Powerpoint).

TUTORIAL 10. – JAVASCRIPT

OPIS: Osnove programskog jezika JavaScript.

___________________________

?? ?????? ???? ???? ?? ???? je regionalni projekat koji obuhvata zemlje Zapadnog Balkana kojeg na području BiH provodi Centar za edukaciju mladih Travnik, u saradnji sa Centrom za omladinski rad (Srbija), Forum MNE (Crna Gora), TOKA (Kosovo) i YSC (Albanija), uz finansijsku podršku Europske unije i sufinansiranje Općine Travnik.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]