• +387 (030) 511 565
  • info@beezone.ba
  • Bosanska 131 Travnik
Vijesti
SVE NA JEDNOM MJESTU

SVE NA JEDNOM MJESTU

Mladi polaznici obuke “Sve na jednom mjestu”, koja se provodi u sklopu projekta “Sve na jednom mjestu za podršku omladinskom poduzetništvu i prekograničnoj saradnji”, trenutno su okupljeni u Srbiji, tačnije u Banji Vrdnik kako bi obogatili svoja poduzetnička znanja i kompetencije.

Naše partnerske organizacije Centar za omladinski rad iz Novog Sada i Udruženje mladih – UM iz Sremske Mitrovice srdačno su ugostile mlade iz Bosne i Hercegovine. Četrdesetak mladih osoba sudjeluje u regionalnom Modulu II na temu “Poduzetništvo”, koji traje od 22. do 25. februara 2024. godine u Banji Vrdnik.

Tijekom ovog modula, mladi će imati priliku usvajati znanja o poduzetništvu sa aspekta razvoja, prezentacije i upravljanja poslovanjem. Sve to uz stručnu podršku trenerskog tima iz BiH te Srbije. Obuka će obuhvatiti primjenu prethodno stečenih znanja i vještina koje su polaznici stekli tijekom obuke “Sve na jednom mjestu”, uključujući i prenosive vještine te finansijsku pismenost.

Pored svih obuka, regionalni moduli su i prilika za stjecanje novih vještina, znanja i iskustava kroz susrete s mladima iz drugih država. Sve s ciljem da im olakšamo integraciju u bilo koje dinamično i zahtjevno radno okruženje.

Projekt “Sve na jednom mjestu za podršku omladinskom poduzetništvu i prekograničnoj saradnji” provodi se u partnerstvu između Centra za omladinski rad iz Srbije, Centra za edukaciju mladih iz Bosne i Hercegovine, Udruženja mladih – UM iz Sremske Mitrovice iz Srbije i Fondacije Tuzlanske Zajednice iz Bosne i Hercegovine. Financira ga Europska Unija kroz program prekogranične saradnje Srbija – Bosna i Hercegovina 2014-2020, unutar Instrumenta pristupne pomoći (IPA II).

Glavni cilj projekta je jačanje zapošljivosti i socijalne inkluzije mladih iz ranjivih grupa u prekograničnom području Srbija – Bosna i Hercegovina, kroz povećanje njihovog zapošljavanja i poduzetničkih kompetencija kroz pilotiranje inovativne usluge zapošljavanja mladih „Sve na jednom mjestu“.