• +387 (030) 511 565
  • info@beezone.ba
  • Bosanska 131 Travnik
Socijalno poduzetništvo
Biznis ideje na Elevator Pitch događaju u Sremskoj Mitrovici

Biznis ideje na Elevator Pitch događaju u Sremskoj Mitrovici

Nakon tromjesečne obuke o razvoju biznis ideja uz mentorsku podršku, mladi poduzetnici i poduzetnice iz Tuzlanskog kantona i Sremskog distrikta, polaznici/ce obuke SVE NA JEDNOM MJESTU, iskoristili su priliku da prezentiraju svoje biznis ideje na Elevator Pitch događaju, koji je održan 21.06.2024. godine, u Sremskoj Mitrovici.

Osnaženi znanjem i vještinama stečenim u okviru ove jedinstvene i sveobuhvatne obuke, mladi poduzetnici i poduzetnice su uspješno predstavili 19 impresivnih biznis ideja. Događaj je bio prenošen uživo putem stream-a, omogućavajući široj publici da prati prezentacije i bude dio opuštenog, prijateljskog i podržavajućeg ambijenta.

Stručna komisija sastavljena od iskusnih eksperata iz oblasti omladinskog poduzetništva, imala je težak zadatak da izabere 6 najboljih biznis ideja, ali su njihove odluke su bile zasnovane na inovativnosti, održivosti i potencijalu za rast predstavljenih ideja. 

Na kraju, stručna komisija je odabrala sljedeće biznis ideje kao najbolje: 

  • „taJEto“ – Alma Demirović,
  • Rasadnik „Sequoia“ – tim: Aida Aljić, Dženita Hasanbašić, Midheta Aličić Suljić, Belma Likić,
  • „SolutionPulse“ – Demir Džafić,
  • „Pedikir i manikir“ – Slađana Vučetić,
  • Proizvodnja tjestenina – Maja Ivanković,
  • Proizvodnja i usluge 3D modeliranja – Ilija Pajkanović.

U međuvremenu, realizovan je i panel na kojem su predstavljene uspješne poduzetničke priče. Ovi inspirativni primjeri su dodatno motivisali prisutne poduzetnike i poduzetnice, pružajući im uvid u realne izazove na putu do poslovnog uspjeha.

Program Sve na jednom mestu još jednom je potvrdio svoju vrijednost i u segmentu pružanja mentorske podrške mladim preduzetnicima i poduzetnicama, omogućavajući im da razvijaju svoje ideje i napreduju ka ostvarivanju poslovnih ciljeva.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………

„Sve na jednom mjestu za podršku omladinskom poduzetništvu i prekograničnoj saradnji“ provodi Centar za omladinski rad (Srbija) provodi u partnerstvu sa Centrom za edukaciju mladih (Bosna i Hercegovina), Udruženjem mladih – UM Sremska Mitrovica (Srbija) i Fondacijom Tuzlanske Zajednice (Bosna i Hercegovina) a finansiran je od strane Evropske Unije kroz program prekogranične saradnje Srbija – Bosna Hercegovina 2014-2020, u okviru Instrumenta pristupne pomoći (IPA II).

Glavni cilj projekta je jačanje zapošljivosti i socijalne inkluzije mladih iz ranjivih grupa u prekograničnom području Srbija – Bosna i Hercegovina, kroz povećanje njihovog zapošljavanja i poduzetničkih kompetencija kroz pilotiranje inovativne usluge zapošljavanja mladih „Sve na jednom mjestu“.