• +387 (030) 511 565
  • info@beezone.ba
  • Bosanska 131 Travnik

BiHUB

BiHUB doprinosi rješavanju problema ekonomske nejednakosti žena pomicanjem ženskog i društveno odgovornog poduzetništva te osiguravanjem uključenosti žena u procese donošenja odluka.

Projekat BiHUB – Podrška ženskom odgovornom poduzetništvu je bio izabran na Javnom natječaju za provedbu međunarodnih razvojnih i humanitarnih projekata u razdoblju od 2020. do 2022. godine (Javni razpis za izvajanje mednarodnih razvojnih in humanitarnih projektov v obdobju od 2020 do 2022).

 

PROJEKTOM ŽELIMO:

— osnažiti žene za ulaz u poduzetničke vode i na tržište rada,
— promicati žensko i društveno odgovorno poduzetništvo,
— poduprijeti razvoj poduzetničkih ideja i startupova,
— uključiti više žena u procese donošenja odluka,
— doprinijeti do sistemskih rješenja vezanih za žensko poduzetništvo i ulazak žena na tržište rada.

 

DA BISMO TO POSTIGLI ĆEMO IZVODITI SLIJEDEĆE AKTIVNOSTI:

— obuke za buduće poduzetnice i poduzetnike,
— mentorstvo i coaching za poduzetnice i poduzetnike,
— motivacijske događaje,
— pozive za finansijsku podršku za pokretanje biznisa,
— akademija za participativne procese za ključne sudionike,
— javne tribine i konferencije,
— participativna kampanja i akcije za sudjelovanje javnosti.

Aktivnosti ćemo provoditi u Srednjobosanskom kantonu (Travniku i Jajcu) i u Hercegbosanskoj županiji (Livnu).

Trajanje projekta: od 1. januara 2020. do 15. oktobra 2022. godine.

 

Program: Program međunarodne razvojne saradnje Slovenije – Program mednarodnega razvojnega sodelovanja Slovenije

(Su)financijer: Ministarstvo vanjskih poslova i Republika Slovenija – Ministrstvo za zunanje zadeve in Republika Slovenija

Vrijednost projekta: 158.721,00 EUR, Ministarstvo financira projekt u visini 130.000,00 EUR.

 

PARTNERI PROJEKTA:

 

KULTURNO IZOBRAŽEVALNO
DRUŠTVO PINA (VODEĆI)

Udruženje je osnovano 1998. godine na inicijativu Instituta za otvoreno društvo i već više od dvadeset godina promovira društveno odgovorne prakse i jača kulturu dijaloga. Od osnivanja, PiNA je služila kao centar za sastanke, pružanje informacije, razmjenu, povezivanje i suradnju u oblasti društvenih izazova. Aktivnosti koje PiNA provodi imaju podršku programa poput evropske teritorijalne suradnje, Erasmus +, Evrope za građane, Evropskog socijalng fonda i Norveškog finansijskog mehanizma.

 

CENTAR ZA EDUKACIJU
MLADIH TRAVNIK

Centar za edukaciju mladih Travnik već dvadeset godina aktivno djeluje na području cijele Bosne i Hercegovine, ali na međunarodnom nivou kroz osnaživanje pojedinaca, drugih organizacija civilnog društva, javnih ustanova i donosilaca odluka. Dvadesetogodišnji rad obilježile su brojne akcije, a svakodnevno teže stvaranju demokratskog i pravednog društva u Bosni i Hercegovini. Glavni pravci djelovanja su omladinski rad, javno zagovaranje mladih i njihovih prava kao i provedba obrazovnih programa iz oblasti neformalne edukacije.

 

JU AGENCIJA ZA KULTURNO POVIJESNU I PRIRODNU BAŠTINU
I RAZVOJ TURISTIČKIH POTENCIJALA GRADA JAJCA

JU „Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca“ je osnovana 2007. godine  i od tada djeluje sa ciljem očuvanja, održavanja, restauracije i unapređenja kulturno-historijskih spomenika i prirodne baštine Općine Jajce, te razvoja i promoviranja turističkih potencijala. Djeluje u oblasti promocije 26 nacionalnih spomenika, razvoja turizma Općine Jajce, Etno muzeja, kao i očuvanja i unapređenja kulturno-povijesne i prirodne baštine ove općine.

 

NARODNO SVEUČILIŠTE
LIVNO

Narodno sveučilište Livno je osnovano 1956. godine pod nazivom Dom Kulture, godine 1961 je preimenovana u Narodni univerzitet a 1992. godine u Narodno sveučilište. Je glavna institucija za obrazovanje odraslih osoba. Kao javna kulturno obrazovna ustanova provodi kulturne i obrazovne programe poput tečajeve informatike i stranih jezika za nezaposlene u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje HBŽ, tečajeve stranih jezika, projekt Digitalni građanin, kulturne događaje i dr. Upravitelj je gradske knjižnice i kinodvorane.

 

ZAKLADA LINNOVATE –
TEHNOLOŠKI PARK

Linnovate Tehnološki park je okruženje za razvoj poduzetništva osnovan u svrhu poticanja unaprijeđena ekonomije Hercegbosanske županije, koje će pridonijeti gospodarskom razvoju kroz tehnološki napredna poslovanja, visokokvalitetnu i motiviranu radnu snagu, stimulaciju poduzetničke i investicijske kulture, kao i jačanje izvoza i uvezivanja dijaspore. Rad Zaklade Linnovate temelji se na podršci edukaciji, poslovanju, poduzetništvu, izvozu te pristupu financijama kroz rad poslovnog inkubatora i trening centra u suradnji sa lokalnim i inozemnim partnerima.