BeeZone biznis inkbator prvi je biznis inkubator u Travniku, osnovan 2018. godine kao dio Centra za edukaciju mladih, sa željom da mladim poduzetnicima pružimo sveobuhvatnu podršku u razvijanju poslovnih ideja.

Do 2022. kroz brojne edukacije je prošlo više stotina mladih, a finansijsku i mentorsku podršku je dobilo njih 36 od kojih je 6 prošlo kroz proces inkubacije unutar BeeZone-a. 334 660,00 KM je investirano u biznis ideje mladih, a zaposleno je 56 osoba.

Napravili smo značajne korake u stvaranju podsticajnog okruženja za razvoj poduzetničkog duha kod mladih, njihovom ohrabrivanju i motivisanju da razvijaju vlastite biznis ideje. U našem inkubatoru mladi poduzetnici imaju profesionalnu mentorsku podršku, edukaciju, prostor, te pristup fondovima i resursima neophodnim za razvoj njihovih poslovnih ideja.

Kako bismo Travnik učinili sredinom pogodnom za razvoj poduzetništva i otvaranje novih radnih mjesta kroz startup preduzeća, uspostavili smo brojna partnerstva, a neki od naših partnera su:
Općina Travnik
REZ Agencija (Regionalna razvojna agencija za regiju Centralna BiH)
Služba za zapošljavanje SBK/KSB
Europska unija
Međunarodna organizacija rada (ILO)
Kulturno prosvjetno društvo PiNA (Slovenija)
Swisscontact (Švicarska)
Sveučilište/Univerzitet “Vitez” u Travniku
Nobil d.o.o. Nova Bila.
GS-Tvornica mašina Travnik

i drugi.

Video prilog sa otvorenja "BeeZone" Biznis inkubatora